Novinky
 
Rychlý kontakt
Tel.: 732 139 075
E-mail: asto@asto.cz

Feng Shui bydlení

22.1.2023

Feng Shui filosofie bydlení pochází ze staré Číny, kdy „feng“ je označení pro vítr - jako zdroj nebeské energie a „shui“ značí vodu – jako zdroj energie pro zemský život. Vítr a voda jsou živly, které lidem pomáhají, ale mohou jim i uškodit. Feng Shui označuje tedy harmonii těchto energií. Tato myšlenka rovnováhy se prolíná i do rozložení interiérů, zahrad i jednotlivých předmětů. Výsledkem je vytvoření takového prostředí, které navodí harmonii v mezilidských vztazích, zdraví i náladě.

Feng Shui není věda, ale přirozenost

Feng Shui má základní myšlenku – nastavit rovnováhu a harmonii. Nepotřebujete k tomu žádné přístroje a velké investice. Stačí se zastavit a zapojit intuici. Pojďme se podívat na některé typy, kterými je dobré začít.

Dveře – vstup pro energii

Vchodové dveře jsou cestou, kudy energie proudí do domu. Aby jsme energii „nalákali“, je důležité mít vstup do domu čistý a úhledný. Vyhněte se proto vrzajícím pantům a klikám, oprýskanému nátěru, ale také rozházeným botám. Dveře ideálně ozdobte čerstvými květinami, čistou rohožkou a úhlednou jmenovkou.

Barvy a jejich vliv

Barvy mají na psychiku člověka velký vliv, proto je jejich volba velmi důležitá. Je nejenom důležité, jakou zvolíme barvu, ale i její odstín a další kombinace vybavení. Feng Shui do koupeny například doporučuje barvy, které symbolizují čistotu ( bílá a světle modrá či zelená), ložnici patří tlumené barvy pro podporu spánku (šedá, béžová) a pro kuchyň se doporučují světlé a teplé barvy.

Pořádek v bytě = pořádek v životě

Zbavte se všeho, co je rozbité a nepotřebné. Tyto přebytečné věci zabírají nejenom místo v bytě, ale blokují i cestu pozitivní energii.

Více je méně

Aby mohla energie dostatečně proudit bytem, nezastavujte ji cestu nepořádkem nebo přebytečným nábytkem. Promyslete si rozložení interiéru a nechte si udělat nábytek na zakázku, abyste se v domě cítili příjemně a volně. Několik propracovaných kusů nábytku vytvoří daleko příjemnější atmosféru, než různě poskládané skříně a komody.

Je vám Feng Shui povědomé?

Přijde vám, že některé rady používáte už dlouho? Intuice a pocit bezpečí - to jsou důvody, proč člověk Feng Shui podvědomě využívá, a přitom se s ním konkrétně nikdy nesetkal.

Pokud chcete pomoci s výběrem vhodného nábytku, neváhejte nás kontaktovat.

Přejeme vám, aby váš domov byl plný harmonie a příjemné atmosféry.
ASTO a.s.