Novinky
 
Rychlý kontakt
Tel.: 732 139 075
E-mail: asto@asto.cz

Komody z masivu

1.3.2023

Komody jsou součástí interiérů již po staletí. Dříve ukrývaly především povlečení, ručníky či ubrusy a v horních šuplících se ukládaly příbory. V současné době jsou požadavky na tento kus nábytku odlišné. Jedno je však stále stejné – komody z masivu najdou své místo v každém interiéru a díky kvalitnímu provedení mohou svým majitelům sloužit mnoho let. 

Komody z masivu mají nespočet variant

Komody z pravého masivu jsou sice dražší, ale za to víte, že se po letech téměř nezmění. Navíc, díky výrobě na míru, přesně pasují do vašeho domova. V posledních letech roste obliba 2 - 3 kusů komod do jedné místnosti, které se vzhledově doplňují.

Oproti minulým létům se komody daleko častěji přizpůsobují požadavkům moderní techniky – např. se bere v potaz velikost současných televizí, domácích kin a podobné aparatury. Toto se řeší nejčastěji prosklenými dvířky, za kterými se mechanika uloží – přístroje jsou chráněné před prachem i před případným prozkoumávaní malých dětí a přes sklo je možné elektroniku na dálku bez problému ovládat.

Komody je ideální v jednom stylu kombinovat. Můžete mít jednu prosklenou, druhou se šuplíky a třetí například se dřevěnými dvířky – vše podle představ a potřeb zákazníka. Komody mohou být ukončené buď baculatými či kónickými nožičkami a poslední dobou jsou velmi oblíbené dřevěné sokly, který prostor pod komodou zakryjí. Díky tomu se pod nábytek nedostane prach a ani se tam nezakutálejí drobné předměty.

Stylový nábytek ASTO má u svých výrobků také specifickou římsu, kterou realizuje už od prvovýroby. Tento profil stále udržuje, proto není problém po letech vytvořit nový kus nábytku s tímto sjednocujícím prvkem. Rohy je možné na přání zákazníka ukončit i oblou hranou, aby nedošlo např. k poranění.

Kde mají komody využití?

Komody najdou své využití v obývacích pokojích a kuchyních, tak v předsíních, pracovnách či ložnicích. Výška se pohybuje od 60 až do 120 cm a hloubka začíná na 40 cm.

Komoda na míru

Stylový nábytek ASTO se zabývá výrobou komod a dalšího nábytku na míru. Nejčastěji používá bukové dřevo a výroba na zakázku trvá průměrně 6 – 8 týdnů, kdy se vše odvíjí od náročnosti zadání. V posledních letech je velmi oblíbená výroba komod podle požadavků zákazníka (od požadovaných rozměrů a odstínu, až po členění a rozměr šuplíků). Dřevěné komody se také často kombinují se skleníkovou nadstavbou. Aktuální jsou nízké sestavy, které v interiéru působí vzdušněji.

Zajímá vás více?

Jak pečovat o komodu z masivu? Vice se dočtete v článku Ošetření nábytku. Chcete si prohlédnou fotogalerii komod, které vyrobilo ASTO? Inspiraci naleznete ve fotogalerii Komody. Nenašli jste, co jste hledali? Neváhejte nás kontaktovat!